Hammer-IMS story published in GeniaaL magazine of University of Leuven (Dutch language)

Aan het thema ‘ondernemen’ wordt binnen de Faculteit Ingenieurswetenschappen van KU Leuven veel aandacht besteed. Een voorbeeld hiervan is het spin-off bedrijf Hammer-IMS, die de kennis van mm-waveschakelingen op industriële applicaties toepast. De krachtige multisensor-systemen geven fabrikanten van fabrics, plastics en nonwovens een heldere kijk op de kwaliteit van hun product. Deze innovatieve oplossingen vormen een alternatief voor bestaande nucleaire en radioactieve systemen in de markt.

Hammer-IMS werd in 2016 opgericht als spin-off van de onderzoeks-divisie ESAT-MICAS. Hammer-IMS is een hoogtechnologische machinebouwer die zich specialiseert in systemen voor het inline opmeten van de dikte, het gewicht en anomalieën in dunne filmen, technische textielen, nonwovens en gecoate materialen in verschillende industrieën. GeniaaL interviewde Noël Deferm, General Manager van Hammer-IMS. Hij geeft het relaas van het ontstaan en de recente evolutie van het bedrijf.

Click on the cover image below to open the magazine or click on the article visual to read the Hammer-IMS article straight away.Click here to open the GeniaaL magazine


          Click here to read the Hammer-IMS article