Cool internships at Hammer-IMS!

Read and watch the testimonial of one of our latest student interns. Are you a maker? apply: internships@hammer-ims.com

Read and watch the testimonial of one of our latest student interns. Are you a maker? apply: internships@hammer-ims.com

Beste lezer,

Het feit dat je de weg naar deze tekst hebt gevonden, wil zeggen dat je eventueel geïnteresseerd bent in een stage bij Hammer-IMS. In dit korte tekstje maak ik je dan ook graag warm voor een stage bij Hammer-IMS door je over mijn ervaringen als stagiair bij het bedrijf te vertellen.

Mijn stageonderwerp ging over het ontwerpen, assembleren en bekabelen van een nieuwe machine. Hierbij ga je steeds te werk volgens verschillende fases van een klantenproject. De fases zijn respectievelijk: mechanisch ontwerp, elektrisch ontwerp, mechanische assemblage, elektrische assemblage en tot slot de fase van de mechanisch functionele testen. Bij mijn stage kreeg ik een klantenproject toegewezen waar ik mijn bachelorproef over heb geschreven, maar het leuke aan mijn stage was dat ik in totaal aan vijf verschillende projecten heb meegewerkt en geholpen, waardoor ik op relatief korte tijd heel wat ervaring heb kunnen opdoen. Voor het tekenen maakt het bedrijf gebruik van het tekenpakket van Solid Edge. De ideale gelegenheid om jezelf eens los te weken van Autodesk Inventor en ook eens met een ander tekenpakket aan de slag te gaan. Kortom, ben jij iemand die graag ontwerpt, maar ook graag afwisseling heeft door de machines die je zelf ontworpen hebt te assembleren en te bekabelen? Dan is een stageplaats Elektromechanica bij Hammer-IMS echt iets voor jou. Indien je een grote passie hebt voor het programmeren van PLC’s, dan zit je hier niet op je plaats, aangezien deze stage vooral gericht is op het ontwerpen van nieuwe machines. De PLC-programma’s worden namelijk steeds door vaste werknemers geschreven.

Wanneer je een stage Elektromechanica doet bij Hammer-IMS kom je terecht in een warm bedrijf met een goede collegiale sfeer. Daarnaast werk je erg nauw samen met de mensen van het projectteam en zit je gezamenlijk in één grote office ruimte.

Hopelijk heeft deze getuigenis je kunnen helpen in je zoektocht naar een stageplaats.

Veel succes!

Simon Thijs, Juni 2021